Matric Sent-up Exam 2023 Viral Question

Matric Sent-up Exam 2023 Viral Question:- Friends, if you are going to give matriculation annual examination in the year 2023, then all of you will know that if you pass in the matriculation center examination, after that you will be issued the admit card of matriculation annual examination otherwise you will be included in the matriculation annual examination 2023. You will not be able to, you have been given some important questions which will be asked this time in the matriculation center examination, you should read them carefully and remember them.

BSEB Matric Exam 2023 Time Table: Time Table of Matric Annual Exam 2023 released, know when will the exam be held?

If you want to pass in Matriculation Center Examination 2023, then we will tell you some important way through which you will be able to pass easily in Matriculation Center Examination. It has been told by Bihar School Examination Committee that the students and girls who pass in Matriculation Center Examination 2023. You will be able to do the same, you will be able to appear in the annual examination of all matriculation, that is why it is very important for all of you to pass in the matriculation center examination, for which we have given some important questions which you should remember. BSEB

BSEB Matric Cent-up Exam 2023: Big news for the students appearing for the Bihar Board Matriculation annual examination, they will not be able to give the annual examination.

Bihar Board Matric Sent-up Exam 2023 Viral Question

As you all will know, most of the questions are asked from the NCERT book, be it the center examination of matriculation or the annual examination of matriculation, because the NCERT book is a government book and questions always come from this book in the examination, all of you have to read the NCERT book below. Important question of science has been taken from you, you must read it


BSEB 10th Sent-up Exam 2023 Viral Question

1. When was Bismillah Khan born?

(a) Uttar Pradesh
(b) West Bengal
(c) Maharashtra
(d) Dumraon in Bihar

Answer – D


2. Who was Sulochana?

(a) actress
(b) Minister
(c) singer
(d) dancer

Answer – A


3. With which honor did the Government of India adorn Bismillah Khan?

(a) Bihar Ratna
(b) Bharat Ratna
(c) Instrumental gems
(d) Shehnai Ratna

Answer – B


4. Which half yearly magazine was edited by Yatindra Mishra?

(a) Satya
(b) including
(c) aroma
(d) relaxed

Answer – B


5. What was the name of the maternal uncle of Bismillah Khan?

(a) Riyazul Hussain
(b) Asghar Khan
(c) Sadiq Hussain
(d) Aftab Ali

Answer – C


6. Why did Santu run away with the fish?

(a) to sell
(b) to eat
(c) to cut
(d) to put in a well

Answer – D


7. Whom did the father kill?

(a) Didi
(b) mother
(c) Santu
(d) Bhaggu

Answer – A


8. Why did Bhaggu run after Santu?

(a) To kill Santu
(b) to call Santu
(c) To snatch fish
(d) to convince Santu

Answer – C


9. The life of which class is described in the fish story?

(a) upper class
(b) Why middle class
(c) Lower middle class
(d) lower class

Answer – C


10. Who is Santu – Naren amongst themselves?

(a) Brother – Brother
(b) uncle nephew
(c) siblings
(d) brother-in-law

Answer – A


BSEB Class 10th Sent-up Exam 2023 Question If you want to prepare for the Bihar Board Matriculation Annual Examination 2023 below, some important links are given through which all of you have been asked about the important objective and subjective questions of the model paper issued by the Bihar School Examination Committee and NCERT pattern. You can read the question answer of these important objective and subject based questions and question bank as well as download its PDF.


Read this also…

Useful Link
all 
 sarkari posts dashboardCheck Result Click Here
all 
 sarkari posts dashboardCheck Admit Card Click Here
all 
 sarkari posts dashboardअपने गाँव, ग्राम पंचायत की योजना देखें Click Here
Like On Facebook Page Click Here
Join Our Telegram Channel Click Here
Join To Check Result Telegram Group

Similar Posts