Millions of candidates appear in CAT Examination every year to reserve their seats in IIMs and IITs to pursue an MBA from the most prestigious Business Schools of India. Indian Institute of Management, Bangalore is organizing the CAT 2022 Exam for the eligible students to get a chance to study from the most prestigious B Schools of India.
BSEB Class 10th Viral Question
BSEB Class 10th Viral Question

BSEB Class 10th Viral Question Social Science:- If you are preparing for Bihar Board Matriculation Exam 2022 and want to get better marks in Matriculation then you all must read all important question given in NCERT book

Here is an important question of social science which is always asked in the matriculation examination by the Bihar Board, if you are going to give the exam in the year 2022, then read and remember all the given questions carefully.

Let us tell you that whatever question is given here, the Sahara question has been taken from NCERT book and question bank, so read all the questions carefully and remember them.

Bihar Board Class 10th Social Science Viral Question 2022 PDF Download


1. What is the main raw material of cement industry?

(A) Limestone
(B) Bauxite
(C) Granite
(D) iron

Answer:- (A)

2. Which is the largest iron producing state of India?

(A) Karnataka
(B) Goa
(C) Orissa
(D) Jharkhand

Answer:- (A)

3. What is another name for black soil?

(A) sandy
(B) Regur
(C) year
(D) Hill

Answer:- (B)

4. Which of the following is an example of a mineral containing iron?

(A) manganese
(B) mica
(C) Bauxite
(D) Limestone

Answer:- (A)

5. The major producer site of uranium is?

(A) Digboi
(B) Jharia
(C) Ghatshila
(D) Jaduguda

Answer:- (D)

6. Which of the following is a Rabi crop?

(A) Paddy
(B) Wheat
(C) Banana
(D) Tea

Answer ⇒ B

Want to Download Viral Question for Matric Exam 2022 Click on the Download Button Below

download-1

7. Which of the following state has the largest forest cover?

(A) Kerala
(B) Karnataka
(C) Madhya Pradesh
(D) Uttar Pradesh

Answer ⇒ C

8. Which state is ahead in the production of jute?

(A) Bihar
(B) Assam
(C) Orissa
(D) p. Bengal

Answer ⇒ D

9. Which state is ahead in the production of wheat?

(A) Madhya Pradesh
(B) Uttar Pradesh
(C) Bihar
(D) Maharashtra

Answer ⇒ B

10. Which state is the first in the production of rice?

(A) Bihar
(B) Madhya Pradesh
(C) Uttar Pradesh
(D) p. Bengal

Answer ⇒ D

11. Which service is non-government?

(A) Military service
(B) Finance Service
(C) Mall service
(D) Rail Service

Answer ⇒  C

12. Where was India’s first television center established?

(A) Mumbai
(B) Kolkata
(C) Delhi
(D) Chennai

Answer ⇒  C

13. Sarva Shiksha Abhiyan was started in our country by –

(A) in 2001
(B) in 2005
(C) in 2003
(D) in 2010

Answer ⇒  A

14. What is measured in sea level by tsunometer?

(A) Flood
(B) Drought
(C) Cyclone
(D) Tsunami

Answer:- (D)

Read this also… BSEB 10th or 12th Final Admit Card 2022: Bihar Board Matric and Inter Exam 2022 Final Admit Card Released, Download Direct Link Available Here

15. What is the name of the first wave to reach the surface of the earth?

(A) P-wave
(B) S-wave
(C) L-wave
(D) T-wave

Answer:- (A)

16. What is the center located on the earth vertically called the earthquake center?

(A) Earthquake Center
(B) epicenter
(C) Anu Center
(D) none of these

Answer:- (B)

17. When was the Constituent Assembly formed in India?

(A) 1942
(B) 1944
(C) 1946
(D) 1948

Answer:- (C)

18. Who is the head of the Panchayat Samiti?

(A) Chief
(B) chief
(C) Sarpanch
(D) बी० डी० ओ०

Answer:- (B)

19. The characteristic of a Union State is not-

(A) written constitution
(B) Division of Powers
(C) Single Government
(D) Supreme Judiciary

Answer:- (C)

20. What is the nature of Panchayati Raj in Bihar?

(A) Unilateral
(B) two tier
(C) three tier
(D) none of these

Answer:- (C)

BSEB Class 10th Viral QuestionIf you want to read the important question of all subject for matriculation examination 2022 and also want to give online test every day, then below you all have been given a link to read the important question of all subject and give the test, by clicking on which you can turn off. You can read the question based on NCERT pattern and download its PDF


Read More…

Useful Link
allsarkaripostsdashboard Jharkhand GK Click Here
Like Facebook Page Click Here
Join Telegram Channel Click Here
Join Our All Sarkari Posts Dashboard Telegram Group

Similar Posts